Nyheter

Ernæring Holmenkollmarsjen
Et evig spørsmål utover smøring og bekledning er energiinntaket, som kan utgjøre store prestasjonsforskjeller under...
Polarisert trening
Treningens intensitet og hvordan man fordeler den gjennom treningsåret er et heftig debattert tema. De siste årene har det kommet en rekke studier som har vist fordelene med en mer polarisert intensitetsfordeling. Det vil si at flertallet av treningen legges i den rolige sone 1-intensiteten, mens en liten, men betydningsfull del, legges i høyere intensitetssoner. Dette er noe idrettsutøvere og trenere har gjort i lang tid, som man kan se ved å studere treningsdagbøker.
Søvn – hva er behovet?
Søvnbehovet for en voksen er 7-9 timer, og for en voksen idrettsutøver er anbefalingen 9-10 timer for optimal restitusjon. Det ser imidlertid ut til at idrettsutøvere som gruppe ofte sover nærmere 6,5 timer per natt. Dette skyldes i stor grad ønsket om å få inn litt styrketrening om morgenen før jobb og kanskje også på ettermiddagen, der det tar en stund å roe ned, og leggetiden kan forskyves.
Krampe - Hvorfor oppstår det og hvordan du unngår det?
Krampe - alle kondisjonsutøveres store skrekk! Gjennom årene har nok de fleste opplevd hvordan ben, armer eller mage slutter å samarbeide med oss når vi trenger dem mest. Man hører om alle mulige metoder og ting man skal gjøre eller spise for å motvirke denne plagen. Men hva sier egentlig forskningen, og hva kan man gjøre med krampe?
Jon Breivold´s tips til Halv-Fet
Lørdag 3. juni arrangeres vårens vakreste eventyr, nærmere bestemt Halv-Fet Triatlon, i Gansvika. Jeg deltok i Halv-Fet i 2021, og kan skrive under på at det er en tøff utfordring. Vær forberedt på kaldt vann, en sykkeldel med null hvile og løping på grus i rullerende terreng. Her er mine tips til hvordan du kan få mest mulig ut av konkurransen.
Karbohydrater, protein og fett for idrettsutøvere – Et grunnkurs
Vi idrettsutøvere kommer i alle former og størrelser. Ulike aldre, ulik bakgrunn, ulike interesser. Noen elsker all slags data, watt, puls osv., mens det for noen er naturopplevelsen i seg selv som tiltrekker mest, og for noen er det vinnerskallen som driver oss fremover.