Nyheter

Jon Breivold´s tips til Halv-Fet
Lørdag 3. juni arrangeres vårens vakreste eventyr, nærmere bestemt Halv-Fet Triatlon, i Gansvika. Jeg deltok i Halv-Fet i 2021, og kan skrive under på at det er en tøff utfordring. Vær forberedt på kaldt vann, en sykkeldel med null hvile og løping på grus i rullerende terreng. Her er mine tips til hvordan du kan få mest mulig ut av konkurransen.
Jon Sæverås Breivold blir ambassadør for Holdut.no
Da jeg kom over Umara ble jeg imidlertid veldig nysgjerrig av to grunner. For det første virket det som at Umara fulgte med på forskning og lagde forskningsbasert produkter, og for det andre hadde de imponerende bred produktlinje med ernæringsprodukter og kosttilskudd. Jeg bestemte meg for å teste det ut før jeg inngikk avtale med Holdut, og det fungerte såpass bra at jeg bestemte å gå for det.
Emilie Klev Bergheim blir ambassadør for Holdut.no
Emilie er en sprek og sprudlende glad jente som startet med triatlon i 2018 – etter dette har hun virkelig trappet opp satsningen mot å nå nye mål. Emilie har siden september 2022 sagt opp en fast og trygg jobb i Nordea for å satse fullt på triatlon. I løpet av sin triatlon-karriere har hun vunnet Lofoten Half Extreme i 2020, satt løyperekord i Aurlandsfjellet Extreme Triathlon i 2021 og oppnådd en solid 5. plass i Norseman i 2022 og 25. plass i Ironman World Championship 70.3 i St.George.
Karbohydrater, protein og fett for idrettsutøvere – Et grunnkurs
Vi idrettsutøvere kommer i alle former og størrelser. Ulike aldre, ulik bakgrunn, ulike interesser. Noen elsker all slags data, watt, puls osv., mens det for noen er naturopplevelsen i seg selv som tiltrekker mest, og for noen er det vinnerskallen som driver oss fremover.
Forskning på sportsdrikker – fra 2017 = 1:0,8 > 2:1
I over 10 år har forskere vært enige om at sportsdrikker med ulike typer karbohydrater er mest effektive. Både når det gjelder hastighet på magetømming, absorpsjon i tarmen, oksidasjons-/utnyttelseshastighet, redusert risiko for mageproblemer og gjennom alle disse faktorene – opprettholdt eller økt ytelse. Men vi vet ennå ikke hvilken blanding av ulike karbohydrater som er mest effektiv, men forskning pågår og stadig flere studier publiseres på ulike varianter, noe som gir oss ny spennende informasjon. Informasjon som kan hjelpe deg å prestere bedre.
Nora Serres blir ambassadør for Holdut.no
Nora er en dedikert ultraløper, bosatt i Isfjorden. I tillegg til å være glad i løping elsker hun å være ute i naturen og jobber som forsker innen kognitiv- og språkutvikling.