Nora Serres blir ambassadør for Holdut.no

Nora Serres blir ambassadør for Holdut.no

Nora er en dedikert ultraløper, bosatt i Isfjorden. I tillegg til å være glad i løping elsker hun å være ute i naturen og jobber som forsker innen kognitiv- og språkutvikling. 

Bli bedre kjent med Nora

Hva driver din løpeglede?
Jeg har alltid vært nysgjerrig i naturen: hvordan ulike planter og dyr trives, hvordan fjellene ble skapt, og at vi som mennesker kan bety så lite og mye samtidig. Frisk luft, frihet, endeløse motbakker, og følelsen av å være midt i vill natur gir meg stor glede. Løpegleden er en del av det, en måte å bevege seg lengre over fjellene og i naturen. Det er følelsen av å være “in-tune” med deg selv og hva som skjer rundt deg, og når man er i god form så er flyt-følelsen ekstra god! Opplevelsene skaper også større respekt og motivasjon for å komme seg ut og ta vare på naturen vi har.

Hva tenker du om å bruke Umara fremover?
Umara har klart å lage sportsdrikk & gels med god (men ikke for intens) smak som er veldig lett å få i seg, samt en viktig balanse av kalorier & elektrolytter. For meg, med Umara spesielt kan jeg drikke/spise mer uten å føle meg dårlig, og flere gode smaker hjelper også for å ikke bli lei av det - noe man forventer etter 7 timer. Når jeg klarer å spise mer har jeg også mer energi å gå på!

Hvordan føler du energinivået holder helt ut?
For meg er det viktig å prøve å drikke litt hele tiden og spise ganske ofte. Da unngår man å “bonke”, eller gå tapt for energi. Umara sin sportsdrikk er helt gull! Selv om man bare har kanskje 20 min igjen så synes jeg at det er alltid verdt det å ta en gel eller litt sportsdrikk. Da får du mer energi til både de siste km og til å begynne å restituere. 

Hva er din favorittsko til et ultraløp og hvorfor?
I det siste året har jeg brukt mest Salomon Pulsar Trail Pro. De er lette, men har samtidig god demping og respons, grepet er fint for lett-tekniske-terreng. På tørre stier er de helt fantastiske, håper på mer av det i år. Ellers så liker jeg veldig godt Salomon Genesis, men jeg har ikke testet dem på konkurranse enda.

Hvordan ser din favoritt lørdag ut en julidag?
Den starter tidlig med litt yoga, etterfulgt av god kaffe, havregrøt, og mobil-kartet for å lage dagens eventyr rute. Jeg har invitert noen venner, og det blir gjerne en lang dag ute med flere topper, matpakkelunsj med flott utsikt, og et stopp ved et fjellvann for litt (is)bading. Etter flere timer kommer vi hjem svett, trøtt og fornøyd, og legger ut klærne for å tørke i solen mens vi lager en god, stor middag for å spise ute på terrassen. Da er det bare å nyte kveldssolen og lade opp til neste tur!

Hvilket ultraløp er ditt største mål for 2023?
Mitt største mål i år er Julian Alps by UTMB 100km i Slovenia. Jeg er veldig spent, men gleder meg, det er en stor motivasjon for å trene bra.

Beste prestasjon hittil?
Hmm… godt spørsmål! Jeg vil kanskje si Åre Fjällmaraton 45km i fjor, 4:43:52 & 5. plass, siden det var et Spartan Trail World Championship løp, jeg fikk løpe med mange andre sterke løpere, og jeg var raskere enn forventet. Jeg lærer noe hvert løp og synes det er stas med så mange råtass kvinner!

Hva sier du til en som lurer på å begynne å løpe?
Den beste måten å komme i gang er å ta turer som motiverer deg til å ta flere. Finn løyper som du liker, det er verdt det å komme seg opp til f.eks marka for å løpe på stiene hvis det er noe som gir deg motivasjon og glede. 

Den sikreste veien til fremgang er kontinuitet, uansett distanse og tid. Hvis du vil begynne å løpe, begynner du også med en rutine for å sette av tid og energi til det. For noen hjelper det å ha en avtale med en venn også. Etterhvert blir turene lengre, oftere, og/eller fortere, men det skjer når man har en rutine for det. Så motivasjonen og gleden til neste tur er viktig!

 

 

 

 

 

More articles