Jon Breivold´s tips til Halv-Fet

Jon Breivold´s tips til Halv-Fet

Lørdag 3. juni arrangeres vårens vakreste eventyr, nærmere bestemt Halv-Fet Triatlon, i Gansvika. Jeg deltok i Halv-Fet i 2021, og kan skrive under på at det er en tøff utfordring. Vær forberedt på kaldt vann, en sykkeldel med null hvile og løping på grus i rullerende terreng. Her er mine tips til hvordan du kan få mest mulig ut av konkurransen.

Svøm
Ikke la deg lure av vanntemperaturen ved start. Det blir betydelig kaldere når man nærmer seg øya man skal runde før man svømmer tilbake til Gansvika, men når man kommer dit er man såpass varm at det skal godt gjøres å bli skikkelig nedkjølt de få hundre meterne rundt øya hvor vannet er iskaldt. Jeg anbefaler å kjenne etter på temperaturen ved start, og kle seg deretter. Pass på å sikte godt underveis, her er det mye å spare på å svømme korteste vei!

Sykkel
Sykkeldelen starter med en bratt bakke på grus opp fra Gansvika. Siden man går rett inn i en bakke vil jeg anbefale å ta på skoene før man setter seg på sykkelen. Det er fort gjort å kjøre litt for hardt de første kilometerne med en såpass tøff start, men husk at du så vidt er i gang med konkurransen. Bruk begynnelsen av syklingen til å finne en god flyt. Vær oppmerksom på vindretningen. Syklingen går to ganger frem og tilbake i én retning, og det er lurt å kjøre litt hardere i motvinden for å få mest mulig fart ut av watten man tråkker.

Løp
Løpedelen starter med at man skal opp samme bakke som sykkeldelen. Hold igjen, det er ikke her løpet avgjøres! Fin en fart som du tror du kan holde i 21 km, og løp litt saktere enn det den første runden. Hvis du har noe igjen på tanken etter 15 km er det på tide å øke farten. Prøv å holde steglengden kort og frekvensen høy i motbakken, og la beina gå i nedoverbakkene. Selv om mesteparten av løpingen foregår på grus vil jeg anbefale å løpe med karbonsko hvis du har store ambisjoner for konkurransen, men hvis tiden eller plasseringen ikke er så viktig kan det være greit å spare de råeste karbonskoene. Velg sko som ikke «plukker» stein.

Forberedelser mot løpet: Siden løpingen er veldig kupert kan det være lurt å løpe noen økter i kupert terreng den siste uken, og man kan gjerne legge den siste hardøkten til kupert terreng. Prøv også å få til et par svømmeøkter i åpent vann med våtdrakt før konkurransen.

Ta det med ro de siste dagene inn mot konkurransen for å få overskudd, og ikke glem å ha det gøy på selve konkurransedagen. Lykke til!

 

More articles