Sylvia Nordskaar blir ambassadør for Holdut.no

Sylvia Nordskaar blir ambassadør for Holdut.no

Gratulere og velkommen til Holdut som ambassadør. Du har akkurat fullført finalen på Salomon Golden Trail series på 6. plass. Gratis! Kan du dele noen taker om det?
Tusen takk! Det har vært veldig kult å være ambassadør for Holdut i år og teste nye ernæringsprodukter fra Noutron som har funket bra under sesongens konkurranser!

Golden Trail World Series er en cup bestående av de største og mest anerkjente fjelløpene i verden. Det var totalt 6 løp og en finale i år, hvor resultatet fra de tre beste løpene gjennom sesongen avgjorde om man kvalifiserte til finalen eller ikke. Topp 30 ble kvalifisert og kunne kjempe om sammenlagt ranking totalt i finale løpene som gikk på Liguria kysten i Italia.

Inn til finalen lå jeg ranket som nummer fire totalt, noe som var over all forventning for før sesongen, men et resultat av en konsistent sesong og tre veldig gode resultater fra Zegama (4. plass), Mont Blanc Marathon (5. plass) og Mammoth Trail Fest (6. plass), USA. 

Finalen besto av to konkurranser, en prolog på bare 8km og hovedløpet på 26km og 1,400 høydemeter. Begge løpene forholdsvis “korte” for min smak, som trives best med konkurransetid på 4+ timer. Jeg endte opp med et veldig bra prologløp (5. plass) og et tøft og skuffende finaleløp (13. plass), men dro i land en 6. plass sammenlagt i serien, noe jeg er utrolig fornøyd med! Stolt og takknemlig for en fantastisk sesong med så mange oppturer og rå opplevelser.

 

Hvis du ikke hadde vært en profesjonell idrettsutøver, hva tror du at du ville ha jobbet med?  
Jeg er utdannet økonom og jobber med revisjon og rådgivning ved siden av løpingen i off-season. Jeg trives med kontrasten til toppidrettslivet, bli utfordret på andre plan og lære av folk som er utrolig smarte og ulike fra meg.

 

Hva er ditt beste råd til idrettsutøvere som drømmer om å nå samme nivå som deg innen terrengløping?
Gjør løping og trening til en sosial arena og utfordre deg selv og venner til å være med på konkurranser og løp rundt i landet. Jeg har trua på kontinuitet i treningen for å bli god, og da er det viktig å trene variert og ha det gøy!

Reise og konkurrere over hele verden gir deg sannsynligvis en unik mulighet til å oppleve forskjellige kulturer. Kan du dele noen minneverdige opplevelser fra dine reiser?

De siste årene har jeg kommet meg opp på et internasjonalt nivå i fjelløping og det har gitt meg mange fantastiske kulturelle opplevelser på nye steder. Den største kontrasten fra hva jeg er vandt med var VM  i Chiang Mai, Thailand i 2022. Det var min første gang i Asia, et helt annet klima, språk, kultur og mat. Vi kjørte tuk-tuk gjennom folkemassene i 30 graders varme, spiste den søteste og deiligste frukten du kan finne, ble hyllet av de lokale med deres vennlighet og så med skremte øyne på noen av dyrene de serverte på markedene. Det var også vemodig å se de enkle kårene mange av menneskene der levde i, nesten som å skru tiden 70 år tilbake i Norge hvor man slo jorda for hånd og levde av egen jordsmonn. Kontraster som dette får meg til å bli ekstra takknemlig og sette pris på livet her.

 

Har du noen hobbyer eller lidenskaper utenom løping?
Jeg er veldig glad i å bruke tid på kjøkkenet, være kreativ med nye matretter eller bake. Måltider har alltid vært en viktig sosial arena i familien min og fokus på lokal, sunn mat laget fra bunnen av har vært i fokus for god helse. Være på tur og se nye steder med venner er også en stor lidenskap enten det er på ski, til fots, i løpesko eller i en kajakk. 

 

Og i Norge - Har du noen favorittsteder du gjerne vil anbefale til trening?
Jeg elsker fjellet og i Norge har vi så mye flott natur vi kan bevege oss fritt i. Jotunheimen er mitt favorittområde fordi jeg som barn har tilbrakt alle sommer- og påskeferier med fotturer og skiturer fra hytte til hytte. Fjellområdet har også de høyeste toppene i landet vårt og topper som passer alle ulike nivåer og store terreng variasjoner som kan passe enhver smak. Glittertind er en flott og enkel tur på ski og til fots ellers så tror jeg Utladalen må være den vakreste dalen vi har med vakre fossefall omringet av majestetiske topper og frodig natur!

 

Hva er ditt beste råd for å opprettholde en positiv holdning og i idretten?
Nå kommer jeg akkurat hjem fra Kullamannen i Sverige som er et 100 kilometers langt løp på natten langs kysten mellom Göteborg og Malmö. Jeg brukte litt over 9 timer på løpet og med så mange timer ute i mørket får du virkelig testet psyken! For meg handler det om å tenke positivt ved å finne små ting å glede seg over underveis. Det kan være alt ifra hvor lenge det er til neste gang jeg får lov til å se på klokka, hvor vakker naturen rundt er, neste gang jeg får se mannen min heie på meg, hvor mye jeg har trent for å få til dette, følelsen av å krysse mållinjen etter mange timers slit og full innsats, og til gleden over å kunne løpe mot andre rå utøvere.

I livet generelt bruker jeg konkrete mål og nye opplevelser som motivasjon og normaliserer eller bearbeider ting som er tøft, som for eksempel skader, sykdom, press, dårlig selvfølelse og sorg gjennom samtaler og åpenhet med nære.

 

Hvorfor valgte du Holdet som ambassadør og sponser?
Jeg har ikke hatt noen samarbeidspartner på ernæring før og da muligheten med Holdut dukket opp og jeg fikk testet produktene som svarte bra var det et enkelt valg.

More articles